Piceri-Restorant Amantia, sic e thote dhe vete emri eshte nje piceri me furre druri dhe kuzhinë tipike italiane. Amantia si piceri i ka zanafillat e saj ne qytetin e Vlores, por gjate sezonit te dimrit (tashme edhe gjithe vitin), djemte e jugut u zhvendosen ne Tirane per te sjelle traditen e picave dhe kuzhines italiane dhe ne kryeqytet.